Virtual View

Is een interactieve installatie in de vorm van een zitmeubel. Doel van het prototype is een virtuele natuurervaring creëren die dezelfde positieve effecten heeft als een echt bezoek aan de natuur. Als gebruikers plaatsnemen start een animatie met geluid. Te zien is een gestileerd landschap met geanimeerde elementen. Via een clipje aan de oorlel wordt de hartslag van de gebruiker gemeten en vertaald naar het ritme van de animatie en de geluiden, zo krijgt men een beleving op maat. Het werk is gebaseerd op theorieën uit de omgevingspsychologie en gebruikt technologie om psychologisch welzijn te bevorderen. Het werk kan dienst doen als healing enviroment en is ontwikkelt voor zorginstellingen.

Gebruikers zijn in verschillende stadia betrokken om het concept, de animatie en het geluid en uiteindelijk de hele installatie te testen. Telkens had dit de vorm van een empirisch experiment.Uit de experimenten en de feedback blijkt dat het gebruik van de installatie de hartslag verlaagd. Gebruikers ervaren de installatie veelal als ontspannend en rustgevend.

Awareness Lab: concept, psychologische experimenten ontwerpen en uitvoeren, elektronica, grafisch ontwerp, interactie ontwerp, animaties, programmeren, bouwen en ontwerpen van meubel, statistische data-analyse, projectleiding.

In samenwerking met: Studenten Avans Hogeschool: onderzoek en uitvoeren experimenten / Studenten TU Eindhoven: onderzoek, experimenten uitvoeren, schrijven artikel / Heartlive: technologie hartslag en hart-coherentie detectie, kennisoverdracht / Okazolab: EventIDE software (psychologische experimenten), technische ondersteuning, kennisoverdracht / Sarah Banziger, Hein Lodewijkx, Petra van der Schaaf en Marie Postma, wetenschappers: advies en analyse experimenten / Julien Mier: geluid ontwerp / Beer van de Geer: ondersteuning interactieontwerp / Aloys Bekken: ontwerp en bouw eerste meubel / Amphia ziekenhuis Breda: expositie werk.

Mede mogelijk gemaakt door: Impuls Gelden - Provincie Noord-Brabant

Dank aan: Heartlive, Okazolab, Aloys Bekken, genoemde wetenschappers, Amphia ziekenhuis

Project blog

Contact

Vragen? Neem gerust contact op!

Contactpersoon: Danielle Roberts

Adres: Gasthuisvelden 11, 4811VX Breda, Nederland

Telefoon: +31 (0)76 520 40 82

E-mail: info{@}awarenesslab{.}nl

KvK: 20106988

IBAN: NL73INGB0005118463

BIC: INGBNL2A