Meditation Lab Experimenter Kit

Heeft als doel de meditatiekwaliteit van gebruikers te vergroten via inzicht en aanpassing van de omgeving. De kit bestaat uit een pak en software. Het pak, Silence Suit, heeft een boven en onderlaag waarin 11 fysiologische (o.a. hartslag, borst- en buikademhaling, houding, druk tussen de vingers) en omgevingssensoren (temperatuur en luchtvochtigheid, licht en luchtstroom) zijn verwerkt. Met de kit kunnen gebruikers meditatie experimenten ontwerpen en uitvoeren. Ze kunnen ontdekken hoe ze hun meditatie positief kunnen beïnvloeden door het veranderen van de omgeving. Op dit moment worden alleen experimenten met licht ondersteund. Met de software, de Dataserver, kunnen gebruikers hun data verzameld tijdens de sessies opslaan, analyseren en bekijken. Aan de hand van vragenlijsten voor en na de meditatiesessie wordt de kwaliteit van die sessie bepaald. Via een lerende component leert het systeem welke lichtomstandigheden de meest positieve invloed hebben op de kwaliteit van de meditatie. Via een verbinding met een slimme lamp wordt het licht vervolgens automatisch aangepast. Zo mediteert de gebruiker altijd onder de meest optimale omstandigheden afhankelijk van haar individuele toestand.

Awareness Lab Silence Suit: moodboard, customer journey, interactie ontwerp, elektronica, projectleiding, ontwerp en uitvoering van individuele en groepsexperimenten.

In samenwerking met: Vera de Pont: textiel ontwerp, naaien, 3D ontwerp, 3D printen, laser snijden / DesignLab UTwente: elektronica ontwerp en assemblage, 3D ontwerp, 3D printen, firmware / Meike Kurella: stagiaire / Protospace: elektronica optimalisatie en firmware.

Awareness Lab Dataserver: Interactie ontwerp, customer journey, ontwikkeling vragenlijsten, projectleiding

In samenwerking met: Protospace: software development / Anne van den Heuvel (stagiaire Protospace): user interface vormgeving, css / Hans d’Achard: systeem architectuur / Germán Bravo: data analyse, machine learning / DesignLab UTwente: IoT communicatie tussen de Dataserver en Philips Hue / Doshin Houtman (dharmalerares): advies vragenlijsten.

Mede mogelijk gemaakt door: WEARSustain

Project website | Project blog

Contact

Vragen? Neem gerust contact op!

Contactpersoon: Danielle Roberts

Adres: Thorbeckeplein 23a, 4812LP, Breda, Nederland

Telefoon: +31 (0)76 520 40 82

E-mail: info{@}awarenesslab{.}nl

KvK: 20106988

IBAN: NL73INGB0005118463

BIC: INGBNL2A