e-Pressed

De meest recente versie van de e-Pressed wearable verdiept de uitgangspunten van de eerdere versies: stress indicatoren meten en hulpmiddelen aanreiken om stressgevoelens te verminderen via een communicatie laag die anderen in staat stelt door aanraking de drager hiermee te helpen.

De functies van het pak zijn tweeledig: het communiceren van de innerlijke toestand van de drager en het aanbieden van aanraakpunten op het pak. Deze punten zijn ontleend aan triggerpoint massage en kennis uit de fysiotherapie. Zowel bij de communicatie als de aanraak-interventie kent het pak een discreet, privé deel en een zichtbaar, publiek deel. De communicatie vindt plaats via de bovenlaag van het pak. Daar bevinden zicht zachte led-displays op de borst (publiek) en aan de binnenkant van de polsen (privé). Gestuurde aanraking zit verborgen in zakjes (privé) en is zichtbaar en uitnodigend op de schouders en bovenarmen (publiek). De aanraakpunten voelen zacht en prettig en zijn uitnodigend om te gebruiken, zo stimuleert het pak door aanraking jezelf en de ander te helpen.

Stress indicatoren worden gemeten via zelf ontwikkelde ademhalingssensoren op de borst en buik. En een spierspanningskit die gebruikt maakt van plakelektrodes. Beide zijn verwerkt in een nauw sluitende onderlaag. Via een draadloos signaal wordt de data verstuurt naar een lokale PC en daar opgeslagen.

Het pak is geschikt voor individueel en groepsgebruik.

Awareness Lab in samenwerking met Anja Hertenberger: concept, moodboard, ontwerp, onderzoek, interactie ontwerp, programmeren

In samenwerking met: Rianne de Witte: mode ontwerp, patroon, naaien, laser snijden

Mede mogelijk gemaakt door: NBKS - provincie Noord Brabant, Tijlfonds

Dank aan: Resi Kemperman (model)

Project website (van eerste versie)

Contact

Vragen? Neem gerust contact op!

Contactpersoon: Danielle Roberts

Adres: Thorbeckeplein 23a, 4812LP, Breda, Nederland

Telefoon: +31 (0)76 520 40 82

E-mail: info{@}awarenesslab{.}nl

KvK: 20106988

IBAN: NL73INGB0005118463

BIC: INGBNL2A