Magic Tea

Deze interactieve installatie is het resultaat van doorgaand ontwerpend onderzoek dat verkent hoe we het transcendente en het alledaagse dichter bij elkaar kunnen brengen. Wat is er alledaagser dan het zetten en drinken van een kopje thee? De installatie bestaat uit een wearable, tafel en een kopje. Je kunt er thee mee zetten maar heel anders dan je gewend bent.

Via een draadloze verbinding zijn de objecten met elkaar verbonden en reageren ze op elkaar en op de gebruiker. Diens hartslag en ademhaling worden vertaalt in diverse media die tijdens verschillende fase van de handeling beleefbaar zijn. Deze rustgevende ervaring kan de kijk op jezelf en wereld transformeren.

De installatie kan door gebruikers zelfstandig worden bediend of door een "theemeester" zodat meerdere mensen het proces kunnen ervaren.

Individueel gebruik van de installatie:

Demonstratie met "theemeester":

Awareness Lab: concept, design, research, prototyping

Dank aan: Emanuela Slanzi (demonstratie), Rianne Jak (model video), Hans van Arken (IoT), Scott van Haastrecht (elektronica), Mirthe van der Poel (uitvoering), Pietertje Westerink (verslaglegging).

Mede mogelijk gemaakt door: Avans University of Applied Sciences, Centre of Applied Research for Art, Design and Technology (CARADT)

Project blog

Contact

Vragen? Neem gerust contact op!

Contactpersoon: Danielle Roberts

Adres: Gasthuisvelden 11, 4811VX Breda, Nederland

Telefoon: +31 (0)76 520 40 82

E-mail: info{@}awarenesslab{.}nl

KvK: 20106988

IBAN: NL73INGB0005118463

BIC: INGBNL2A