Magic Tea

Is een ontwerpend onderzoek waarin wordt verkend hoe we het transcendente en het alledaagse dichter bij elkaar kunnen brengen. Als alledaagse handeling is gekozen voor het zetten en drinken van thee. Binnen deze context wordt gepoogd het boeddhistische concept Leegte beleefbaar te maken. De belangrijkste karakteristiek van een ervaring van Leegte is het inzicht dat alle verschijnselen onderling afhankelijk en in constante verandering zijn.

Deze kenmerken krijgen in de installatie vorm door de gebruikte techniek. Door middel van Internet of Things technologie staan de gebruiker en de gebruiksvoorwerpen met elkaar in verbinding en reageren ze op elkaar. Door het toevoegen van op biometrische data gebaseerde interactieve media (zoals licht, geluid en trilling) worden de zintuigen tijdens de verschillende fase van de handeling verrassend gestimuleerd. Doel is de grens tussen objecten en de gebruiker te laten vervagen en zo de ervaring van Leegte belichaamd te ervaren.

Onderstaande video toont een demonstratie van het eerste prototype. De volgende stap is het volledig automatiseren van het systeem zodat gebruikers zelfstandig de theeceremonie kunnen uitvoeren.

Awareness Lab: concept, design, research, prototyping

Dank aan: Mirthe van der Poel (uitvoering), Pietertje Westerink (verslaglegging), Emanuela Slanzi (demonstratie), Hans van Arken (IoT), Scott van Haastrecht (elektronica).

Mede mogelijk gemaakt door: Avans University of Applied Sciences, Centre of Applied Research for Art, Design and Technology (CARADT)

Project blog

Contact

Vragen? Neem gerust contact op!

Contactpersoon: Danielle Roberts

Adres: Gasthuisvelden 11, 4811VX Breda, Nederland

Telefoon: +31 (0)76 520 40 82

E-mail: info{@}awarenesslab{.}nl

KvK: 20106988

IBAN: NL73INGB0005118463

BIC: INGBNL2A