Connected Open Greens

COG is ontwikkelt in opdracht van het kunstenaars collectief OKNO in Brussel op initiatief van kunstenaar Annemie Maes. Het doel van de website was het toegankelijk maken van de COG database welke wordt ingevuld door aangesloten tuiniers uit heel Europa. De COG database heeft als doel het verzamelen van feiten over de samenstelling en ontwikkelingen van diverse (stads)tuinen alsmede het beschrijven en volgen van projecten binnen deze tuinen. Naast het toegankelijk maken van de feiten over de tuinen en hun flora en fauna is de website een gereedschap om deze elementen en hun ontwikkeling binnen de verschillende tuinen met elkaar te kunnen vergelijken. De website was in de eerste plaats een artistiek project.

Met het gereedschap kunnen tuiniers een kaart van hun tuin uploaden en vervolgens ecosysteem van hun tuin (eigenschappen, planten, dieren, mensen, sensoren) hierop projecteren. Tuiniers kunnen ook verschillende processen in hun tuin volgen welke het systeem dan visualiseert en een logboek bijhouden.

Awareness Lab: database-, grafisch- en –interactieontwerp, front-end programmeren

In samenwerking met: Annemie Maes: database- en grafisch ontwerp, concept / Balthazar de Tonnac: systeem architectuur, software engineering en programmeren / Jozef Devos: stagiaire

Mede mogelijk gemaakt door: OKNO

Project website

Contact

Vragen? Neem gerust contact op!

Contactpersoon: Danielle Roberts

Adres: Thorbeckeplein 23a, 4812LP, Breda, Nederland

Telefoon: +31 (0)76 520 40 82

E-mail: info{@}awarenesslab{.}nl

KvK: 20106988

IBAN: NL73INGB0005118463

BIC: INGBNL2A