AQAb

Met deze air quality awareness buddy is het mogelijk je bewustzijn van de luchtkwaliteit te vergroten. De sensoren in de wearable meten iedere twee minuten drie gassen (CO, NO2, O3) die een luchtkwaliteitsindicator zijn. De resultaten worden direct getoond op de ingebouwde, zachte display van het vest. Het vest heeft de uitstraling van werkkleding en er zijn reflecterende stoffen in gebruikt. Deze stoffen zijn bedrukt met zwarte thermochromatische inkt die transparant wordt vanaf een bepaalde temperatuur. Door weerstandsdraad te verwarmen ontstaan patronen in de reflecterende stoffen in de vorm van de moleculen van de gassen. Hoe groter het patroon, hoe meer gas er aanwezig is. Op deze manier communiceert het pak ook naar de omgeving hoe het met de luchtkwaliteit is gesteld.

Met een ritssluiting in het vest kan de gebruiker het systeem activeren en tegelijk aangeven wat haar indruk is van de luchtkwaliteit. Het vest staat via een Bluetooth in verbinding met een mobiele telefoon. Een app stuurt de gegevens door naar een online database. Op de bijbehorende website kun je alle meetgegevens op een kaart terugkijken.

Awareness Lab: concept, ontwerp, uitvoering wearable, database ontwerp, interactie ontwerp, webdesign en programmeren

In samenwerking met: Digilab Den Bosch: hardware ontwerp, hardware engineering / Mister Orange: partoon ontwerp, naaien / Qbus: app ontwikkeling

Mede mogelijk gemaakt door: Tijlfonds

Dank aan: AnnaMariaCornelia de Gersem, Paul van Bavel

Project website | Project blog

Contact

Vragen? Neem gerust contact op!

Contactpersoon: Danielle Roberts

Adres: Thorbeckeplein 23a, 4812LP, Breda, Nederland

Telefoon: +31 (0)76 520 40 82

E-mail: info{@}awarenesslab{.}nl

KvK: 20106988

IBAN: NL73INGB0005118463

BIC: INGBNL2A