Meditation Lab Experimenter Kit

In de wereld van doe-het-zelf elektronica bestaan er allerlei kits voor het doen van je eigen experimenten en uitvindingen. Meditation Lab Experimenter Kit is hierop gebaseerd. Deze kit stelt gebruikers in staat zelf experimenten te doen waarmee ze hun meditatiekwaliteit kunnen verbeteren. De kit bestaat uit:
- een moderne habijt met 10 verschillende sensoren, genaamd Silence Suit
- een programma voor het opslaan, analyseren en beheren van data en habijten
- de mogelijkheid om automatisch het licht in de omgeving te kunnen beïnvloeden
- de mogelijkheid om zelf nieuwe toepassing te maken met de data
Om dit te realiseren maakt het systeem gebruik van opkomende technologie zoals Internet of Things. Hiermee kunnen apparaten draadloos met elkaar praten zoals in dit geval het habijt en het licht instrument. Kunstmatige intelligentie is nodig om uit alle data te leren wat voor iedere gebruiker de meest optimale lichtomstandigheden zijn om in te mediteren.

Tijdens dit project van 6 maanden richten we ons op de basis van het systeem zodat we een werkend systeem hebben wat daadwerkelijk meditatie kan beïnvloeden door middel van licht. In de toekomst wordt dit prototype uitgebreid met andere vormen van beïnvloeding.
De ontwikkeling van deze kit is mede mogelijk gemaakt door financiering vanuit de EU in het kader van de WEAR Sustain prijsvraag.
Met: Protospace, Vera de Pont, Design Lab Twente, Germán Bravo, Hans d’Achard, Tom Bergman, Meike Kurella
Status: in ontwikkeling
Project blog

Share