visie

Awareness Lab combineert traditionele en nieuwe technieken en maakt daarmee het onzichtbare beleefbaar. Het lab biedt zo nieuwe wegen tot inspiratie en inzicht voor zowel individuen als organisaties. Danielle Roberts is altijd opzoek naar de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van techniek en wetenschap. Deze krijgen vorm in installaties, wearables en software applicaties voor desktop, web en mobiel. Zo ontstaan gereedschappen op die ons op verrassende wijze bewust kunnen maken van allerlei aspecten van ons leven. Awareness Lab deelt graag deze inzichten en gereedschappen. Kijk bij inspiratie en stilte voor het aanbod.

Samenwerking
Buiten je eigen kaders te denken is essentieel voor innovatie. Danielle Roberts werkt daarom vaak samen met experts en bedrijven maar ook studenten van vele verschillende disciplines. Denk aan: ontwerpers, programmeurs, ingenieurs, kunstenaars, wetenschappers en ambachtslieden. Samen komen we tot verrassende resultaten.

Geschiedenis
Awareness Lab is in 2013 opgericht en is een initiatief van media kunstenaar Danielle Roberts. Zij is al sinds eind vorige eeuw bezig met het onderzoeken van onzichtbare invloeden in ons bestaan. De beelden die hieruit ontstaan zijn niet gebonden aan een bepaald medium en lopen van fotografie naar papier en kleding tot interactieve installaties en webapplicaties. Anno 2013 blijkt de tijdgeest rijp voor haar ideeën. Zij voelt zich verwant met opkomende ontwikkelingen als Quantified Self, Positive computing, Open data en laboratoria als Calming technology lab en V2_ E-Textile Workspace.

Share